Renoviranje vrtića „Dečija radost” u Babušnici uz EU podršku

Boravak oko 130 dece u vrtiću „Dečija radost” biće značajno unapređen zahvaljujući podršci Evropske unije preko programa EU PRO Plus koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije. Radovi ukupne vrednosti 232.265 evra podrazumevaju uređenje unutrašnjosti ove predškolske ustanove uključujući zamenu unutrašnjih vrata, renoviranje i opremanje mokrih čvorova, zamenu podova, krečenje, uređenje kotlarnice koje podrazumeva zamenu kompletne instalacije i opreme u kotlarnici sa izgradnjom novog kotlovskog postrojenja na pelet, čime će poboljšati usluge koje ova ustanova pruža deci ali i unaprediti uslovi za rad za zaposlene.

„Opština Babušnica je u prethodne dve godine u saradnji sa donatorima i nadležnim ministarstvima aktivno radila na renoviranju vrtića, zamenjena je stolarija, postavljena termička izolacija i nova fasada nabavljeno novo kombi vozilo za prevoz dece, a uredili smo i dvorište. Sada ćemo uz podršku Evropske unije završiti dvogodišnju obnovu ove jedine predškolske ustanove u našoj opštini”, rekla je predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić. Ona je dodala da će uz od više 179.000 evra koje je EU opredelila za ovaj projekat, opština učestvovati u realizaciji sa skoro 53.000 evra. Takođe predviđena je i izgradnja senzorne sobe što će posebno doprineti razvoju dece sa invaliditetom, koja takođe pohađaju ovu predškolsku ustanovu, kroz terapiju koja utiče na koncentraciju, smirenost i socijalizaciju te i bolju socijalnu uključenost.

Rok za završetak radova koje izvode firme SK Montinženjering doo iz Babušnice za građevinske radove i Toplota doo iz Pirota za mašinske instalacije, izabrane u postupku javne nabavke koja je sprovela opština Babušnica, je 75 dana.

Projekat u Babušnici je jedan od 33 projekta lokalne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO Plus programa sa više od 5,5 miliona evra kako bi se unapredio kvalitet života ljudi kroz obnovu i rekonstrukciju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, sportskih i objekata kulture, kao i unapređenje komunalnih usluga i zgrada javne administracije.

Last updated: 19. April 2024. 13:26